cetresav logo
 
infim logo
  romania cetresav english cetresav

Bine ati venit la CetRESav!
Centrul de cercetari prin tehnici RES avansate

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

     Centrul de cercetari prin tehnici RES avansate (CetRESav) din cadrul Institutului National De Cercetare Dezvoltare Pentru Fizica Materialelor are ca obiectiv principal dezvoltarea cercetarilor de fizica starii condensate, stiinta materialelor si din domenii adiacente, utilizand metodica si tehnici RES/RPE (Rezonanta Electronica de Spin/ Rezonanta Paramagnetica Electronica) avansate.
     Personalul de cercetare al CetRESav are o expertiza vasta si rezultate stiintifice recunoscute international in investigarea defectelor punctuale paramagnetice (intrinseci si asociate impuritatilor) prin tehnici RES in multifrecventa si multirezonanta, precum si a defectelor induse de radiatie in materiale izolatoare si semiconductori cu banda larga (nano)cristalini. De asemenea, cercetatorii din CetRESav au o experienta vasta in caracterizarea prin spectroscopia RES a unei game largi de materiale (sticle, catalizatori, materiale active laser, materiale superdure asemanatoare diamantului, biomolecule, etc) in corelatie cu tehnicile structurale (XRD, TEM/HRTEM) si optice (emisie si absorbtie).
     CetRESav promoveaza implementarea si utilizarea metodicilor si tehnicilor RES avansate in cercetari din domeniul fizicii, stiintei materialelor, chimiei si biologiei, prin dezvoltarea colaborarii cu centre de cercetare, Universitati si unitati economice din Romania si strainatate.
     CetRESav a fost infiintat in data de 01.09.2009 in cadrul proiectului PNII/65/CPI/2007 intitulat “Modernizarea si dezvoltarea tehnicilor RES avansate in INCDFM”, Director de proiect : Dr. S. V. Nistor.